Slutdokumentation Dybbøl 1864-2014

Kompagnietor

Dansk-Tysk projekt og arrangementer i billeder

I forbindelse med Dybbølåret var der en bred vifte arrangementer på tværs af den dansk-tyske grænse. Seminarer, literaturaftener, udstillinger, teater, koncerter og møder. Det overordnede emne var 1864-2014. Som højdepunkt nævnes det store arrangement den 18. april 2014. Over 10.000 mennesker fra Danmark og Tyskland samledes ved Kongeskansen og markerede 150-året for slaget ved Dybbøl i den 2. slesvigske krig. De stod skulder mod skulder, blandt dem også prominente gæster som Dronning Margrethe II og den slesvigholstenske ministerpræsident Torsten Albig. I en film-dokumentation bliver der vist billeder fra hele Dybbølåret med kommentarer af Anke Spoorendonk, slesvigholstensk minister für justits, kultur og Europa. Billederne fortæller om projektet ”Dybbøl 1864-2014” og viser en gang mere den store kulture mangfoldighed og det gode samarbejde på tværs af den dansk-tyske grænse.

Dokumentationen er blevet lavet på vegne af kulturafdelingen af det slesvigholstenske ministerium for justits, kultur og europa og bliver vist .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This form collects your name, email and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our privacy policy where you will get more info on where, how and why we store your data.